15 Şubat 2017 Çarşamba

Ocak Ayında Okuduklarım


Merhabalar;
Ocak ayında okuduğum kitapları yazmaya karar verdim. Aslında kitap blogumda tek tek yorumlarını giriyorum ama burada da toplu bir şekilde olsun dedim. İki tanesi e-kitap olmak üzere 9 kitap okudum ocak ayında. Kitap isimlerini tıklayarak asıl yoruma gidebilirsiniz.
Tutunamayanlar: Aslında Aralık ayında başlayıp bir kenara atmıştım. Sonra Ocak başında devam edip bitirdim. Yani Ocakta kitabın yüzde 95’ini okudum diyebilirim. Bu arada bu kitaba üçüncü başlayışımdı.
Dünyada Bir Yer: Kafamın bir milyon olduğu bir zamanda başlamıştım bu kitaba ve yarım bırakmıştım. Yarım bıraktığım kitaplar listesinde de var hatta adı. O zaman sevmemiştim ama devam etmeye başlayınca bayıldım.   
Ay Olsun Aynam: Yine yarım bıraktığım hatta bir şey anlamadığım için yarım bıraktığım bir kitap daha. Yeniden okumaya başladığımda yine çok sevdiğim bir kitap oldu.
Ölüm Pornosu: Bu da yarım bıraktıklarım listesinden. Midemi bulandırdığı için yarım bırakmıştım ve artık hayatımdan çıksın, ayak bağım olmasın diye okuyup bitirdim. Sevmedim, sevemedim.
100 Soruda Sivil Toplum: Türkan Saylan ile yapılmış söyleşiden oluşan bir kitap bu. Herkes okumalı.
Yayazula: E-kitap olarak okuduğum çocuk kitabı bu. Her ay bir çocuk kitabı okuma kararı verdim. Çizimlerini ve dilini çok sevdim.
Çiçeklerin Şarkısı: Ciklet bir kitap arıyordum kafamı dağıtmak için. İsminden dolayı öyle olacağını düşünüp başladım ama baya severek okudum. İrlanda’da geçiyor kitabın büyük bir kısmı. Bunu daha da çok sevdim İrlandalı arkadaşlarım olduğundan.
Puslu Kıtalar Atlası: Bu kitaba ba-yıl-dım. Çizimler, dili muhteşemdi. Ali okuduğu bir serinin kitabını alacaktı. Kargo bedavaya gelsin diye başka kitaplar da alalım dedik. Ama ben kitap almadığım için (çok kitabım olduğundan) ikimizin ortak istediği bir şey olsun deyip bunu seçtik.
Felsefe-i Zenan: Yarısı Türkçe yarısı Osmanlıca olan bir kitaptı. Severek okudum. Kuşadası’nda Edebiyat Günleri diye bir etkinlik olmuştu. Bir nevi fuar gib bir şeydi. Bir sürü kitapevi bir hafta boyunca sahilde stand kurdular. Oradan almıştım. Kitapların fiyatları en fazla 4-5 tlydi.
9 kitapla Ocak ayını bitirmiştim. Darısı cüce Şubatın başına diyeceğim ama bu ay biraz yavaş gidiyor okumam.

Siz neler okudunuz, ortak kitaplarımız var mı?

2 yorum:

Handan dedi ki...

Ben hâlâ Tutunamayanlar'ı okumadım bak. Anneme soracaktım onda var mı diye, hımm unutmasam da sorsam.

Elif Ayvaz dedi ki...

Kült bir eser ama ama yer yer sıkıldığım da olmuştu benim. Ama yine de okumak lazım @Handan. :)