12 Şubat 2017 Pazar

İngilizce Kitap Okumak

         


         Merhabalar;
         Her ay başında bu ay en az bir tane İngilizce kitap bitireceğim deyip okuyamadan ayı geçirip gidiyorum.
         Şu kitaba başlayalı ne kadar oldu oysa. 30 sayfa falan okudum ama gitmiyor daha. Oysa çıktığında bu kitabı çok merak etmiştim. Hatta alsam mı diye düşünürken bir müşterim (İrlandalı bir ailenin mavi gözlü, soğuk görünüşlü kızıydı ve o gün tekne turuna çıkarmıştım onları) okuduktan sonra bana hediye etmişti.
         Kitaba başladım ama bir türlü devamı gelmiyor. Sanırım başka bir kitaba geçmeliyim çünkü kitap beni hiç sarmadı.
         Her ay bir İngilizce kitap okumak istememin sebebi ise kelime bilgimi diri tutmak. Kelimeler çok çabuk unutuluyor çünkü. Kelime bilmeyince de hiçbir şey olmuyor sonuçta.
         Şansımı başka bir kitapta deneyeceğim.

         Siz İngilizce kitaplar okuyor musunuz? Bana tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?

2 yorum:

Handan dedi ki...

Ben de okuyayım diyorum ama kelime bilgim o kadar kısıtlı ki. Gerçi artık sözlükten bakma derdim yok en azından, Küçük Kadınlar vardı bende. Sevdiğim bir kitapla başlayayım, iyi olur sanırım :) Bir de fransızca okumak istiyorum ama fransızcayı hepten unuttum, bakalım ne olacak :)

Elif Ayvaz dedi ki...

@Handan işte bilmediğimiz kelimeler yüzünden okumaktan vazgeçiyoruz zaten. ben de öyleyim. ben Balıkesir'den eski kitaplarımdan getirdim. Hani şu okulda okutulan; seviye 12-3... diye giden kitaplardan. Eskisi gibi önce onları okuyup kendimi alıştıracağım. Sonra yine romanlarıma geçeceğim. Yoksa tamamen unutulacak dil konuşmaya konuşmaya. E okumuyoruz da.
Kendi kendime her ay bir ingilizce kitap bitirme sözü verdim şimdilik. :)
Fransızca öğrenmeyi ben de çok istiyorum. Ama Japonca her şeye yetiyor da artıyor bile. Daha da dallanıp budaklanmasın istiyorum bir de. Çünkü Japonca öğrenmeye çalışırken bir yandan da İngilizce ve Osmanlıca bir şeyler okumaya çalışıyorum unutmayayım diye.