25 Şubat 2017 Cumartesi

En Büyük Çılgınlığım

        
         8- En büyük çılgınlığın?
         Öyle çok çılgın bir hayatım olduğunu düşünmüyorum. İşimde gücümde, kendi halimde bir insanım aslında. Bir tane çılgınlık diyebileceğim şey yaşadım sanırım.
         Liseden mezun olduktan bir gün sonra bir matbaada çalışmaya başladım. Üniversite tercih zamanında da çeşitli sebepler yüzünden açıköğretim yazdım: İşletme. Bir buçuk yıl kadar çalıştıktan sonra –ki kararım hem çalışıp hem de yeniden sınava hazırlanmaktı- baktım ne sınava hazırlanabiliyorum ne de o anki yaşadığım hayattan memnunum. İşten ayrılıp bir dershaneye yazıldım. O bir yılın sonunda da üniversitemi kazandım. Dananın kuyruğu da orada koptu zaten. Bir kere babam gül gibi (!) işimi bırakıp bir de dershaneye yazıldığım için sinirliydi, ben bir de üzerine kalkıp üniversiteyi kazanmıştım. Başında baya kavga ettik. “Ben seni göndermem.” dedi. Ben de “Ben, sen istesen de istemesen de gideceğim, benim param var.” dedim. Elimdeki para da bin lira falan. Hangi akla hizmet dedim bilmiyorum o an. Babam tabii ki “Ne halin varsa gör!” dedi.
         Gördüm. Pişman değilim. Eğer o zaman babama rest çekip o üniversiteye kayıt yaptırmaya gitmeseydim ve şu an çok sevdiğim o bölümü okumasaydım bugünkü Elif olamazdım. Belki başkalarına göre çılgınlık falan sayılmaz ama benim için çok büyük bir adımdı. Hem Elif olabilmek için, hem babamı yenebilmem için, hem de kendi kanatlarımla uçabilmem için.
         Tabii atlayarak yazdım çokça. Mesela iki yıl kadar konuşmadı babam benimle. Telefonda hiç konuşmuyordu, eve gelip gittikçe de eh işte… Zordu, ama kırdım o zinciri. Şimdi?

         Şimdi iyiyiz. 

4 yorum:

coco-jelly dedi ki...

Etkiledi yazdıklarınız hem de çok. Hayır demeyi başarıp hayatınızın kontrolünü ele alma cesaretini gösterdiğiniz için kutlarım sizi... Hislerim yanıltmaz, çok iyi işlerin çok başarılı ve hakkaniyetli kadını olacaksınız.

İnsanın kendiyle gurur duymasından daha güzel ne olabilir?

Duymalısınız...

İçten sevgiler

Kitap Eylemi dedi ki...

muhteşem bir çılgınlık olmuş bu , ben de üniversiteye göndermeyen babaya rest çekip evlenmiştim , bir nevi çılgınlığın daniskasıydı , yaşım 18'di , şimdi ...hala evliyim :D

Elif Ayvaz dedi ki...

Teşekkür ederim @coco-jelly. Bilemiyorum ki oldum mu? Bence hala yolum var ama. :)

Elif Ayvaz dedi ki...

@kitapeylemi olsun, o da bir şey. Ben de evleneceğim bu sene sonuna kadar. :)