12 Mart 2017 Pazar

Sherlock

         


         Merhaba.
         Bugün bir diziden bahsedeceğim. Herkesin bin yıldır izlediği ama benim yeni başladığım bir dizi. Ali de benimle birlikte izliyor ama o daha önce de izlemiş.
         Sherlock’u biliyorsunuzdur, dedektif kendisi ve John ile birlikte maceradan maceraya koşuyorlar dizide. Normalde dedektif ya da polisiye öykülerini sevmem ama bu diziyi sevdim. Neden daha önce bana söylemediniz? :) Bir kere Benedict çok karizmatik yahu!
         Ay bir de Amerika, Avrupa, İngiltere falan hiç ilgimi çekmez benim. Benim için varsa yoksa Doğu, Japonlar, çekikler, Hindistan, kutuplar bilmem ne. Ama bu diziyle birlikte Londra’yı merak etmeye başladım. :)
         Sonra Sherlock’un zihin sarayı (mind-palace) dizide en çok ilgimi çeken unsur sanırım. Bu fikre bayılıyorum. Daha önceden de duymuştum ama sonra araştırırım deyip bir kenara itmiştim. Ama diziye başladıktan sonra baya araştırdım ve bana çok mantıklı geliyor şu an. Üzerinde araştırmalarım-okumalarım devam edecek.
         Biz şu an üçüncü sezonun ikinci bölümünü izledik. Biraz yavaş gidiyoruz çünkü genelde birlikte film izliyoruz. İzleyecek bir şey bulamazsak diziye yöneliyoruz. Bir de ben bitmesini istemiyorum. Zaten sezonları çok kısa, üçer bölümlük.

         Siz bu diziyi izlediniz mi? 

2 yorum:

audrey dedi ki...

en sevdiğim ilk 3 dizi arasında yer alıyor.. :-))

Elif Ayvaz dedi ki...

@audrey artık benim de sevdiğim diziler arasında. :))