20 Mart 2017 Pazartesi

Okuma Planı

         
         Siz okuma planı yapıyor musunuz?
         Ben neyi okumayı planlasam onu okuyamıyorum. O yüzden son zamanlarda fotoğraflarını çekmeye başladım okumak istediğim kitapların. Bir sürü kitap seçiyorum kitaplığımdan ve fotoğrafını çekiyorum. Sonra da onlardan birini okuyorum. Genelde yani. Yine de sapmalar oluyor.
         Fotoğrafını da bloga yazısını yazdığım için çekiyorum. Çekmezsem kitaplar birikiyor, yazıyı erteliyorum ya da ışık falan güzel olmuyor. Sevmiyorum o zaman da.
         Ama işte ben okuyacağım deyip başka bir kitaba geçen, bir kitaba başlayıp yine başka bir kitaba geçen biri olduğumdan bu yöntem de her zaman çok işe yaramıyor.

         Sizin bu konuda bir yönteminiz var mı? Benimle paylaşırsanız çok memnun olurum doğrusu.

4 yorum:

Handan dedi ki...

Şu okuma şenliği sayesinde üç aydır programlı gidip elimdeki kitapları azalttım. Ama onun dışında pek bir plânım olmuyor. Hatta okumadıklarımı bırakıp eskileri tekrar okuduğum da çoktur. Ruh halime göre. Bazen aynı anda üç kitap sürükleniyor elimde :)

Elif Ayvaz dedi ki...

@Handan, ya işte ben bir türlü sürekli bir okuma sağlayamadığımdan hiç o şenliklere katılamıyorum ya okuyamazsam diye. Ki biliyorum kendimi, okuyamam da.
Ben de aynı anda birden fazla kitap okurum. Başka türlüsünü bilmiyorum çünkü. Zaten sıkılırım ben.

sokakkedisi dedi ki...

Ben vikitap kullanıyorum. Çoğu insanın aksine Goodreads'i kullanışsız buldum. Vikitap daha pratik. Okumak istediklerimi ekliyorum, bi de her sene okuma hedefi belirliyorum. Liste yaparsam ona uyamıyorum ama hedefi tutturmaya çalışıyorum. En önemli hedefim ise kütüphanemdekiler ile okuduklarım arasındaki farkı düşürmek, başka bir deyişle elimdeki kitapları okumak :)

Elif Ayvaz dedi ki...

@sokakkedisi ben de Vikitap kullanıyordum yıllardır ama site kendini hiç güncellemiyor ve şimdi hatırlayamıyorum ama bir şey olduydu en son ve ben kızmıştım. O yüzden Goodreads'a döndüm.
Ben kitap kitap planlayamıyorum ama okuma hedefine uymaya çalışıyorum yine de.