14 Mart 2017 Salı

Christmas on July 24h Avenue

                

         Japonca kursuna gittiğimden kulağım alışsın diye ara ara Japon filmleri izlemeye çalışıyorum ama itiraf ediyorum ki Kore ya da Hint sineması kadar sevmiyorum Japon sinemasını. Çünkü çok mimiksiz adamlar yahu! Sevincini ya da üzüntüsünü bile belli etmiyorlar, hep duvar gibi bir surat.
         Neyse çemkirmemi burada sonlandırıp izlediğim filmi anlatayım. İsmi 24 Temmuz Bulvarında Noel. Konusu ise şöyle: Kızımız Sayuri, aşk masallarındaki gibi bir aşkın hayalini kuran ve beyaz atlı prensini bekleyen bir kızcağız. Bu aşkı da Lizbon’daki 24 Temmuz Bulvarı’nda bulacağına inanıyor nedense. Bir ofiste çalışıyor ve Noel yaklaştıkça da triplere giriyor çünkü herkesin sevgilisi olmaya başlıyor.
         Satoshi diye de oğlumuz var diyeceğim ama bence adam tam bir çirkin. Kız da güzel değildi ama biraz makyaj falan yapınca eli yüzü güzelleşti biraz. İşte bu Sayuri buna liseden beri aşıkmış, bu çirkin mi çirkin adam da ne hikmetse çok popüler ve kadınlar peşini bırakmıyor falan.
         Filmde Sayuri’nin noele kadar sevgili yapıp yapamayağını anlatıyor zaten. Filmi Şubatta hastayken izlemiştim ve izlerken aşırı sıkıldığımı söyleyebilirim. Hatta bir ara durdurup uyumuştum bir saat falan.
         Bir de film başlarken Lizbon görüntüleriyle başlıyor ve ara ara Lizbon görüntüleri karışıyor araya. Ben ne alaka, Japonya, Lizbon falan demiştim o gün izlerken ama şimdi hasta kafayla anlayamadığımı fark ediyorum. Meğer kız aşkı Lizbon’daki o 27 Temmuz Bulvarında bulacağına inanıyormuş.

         Güya türüne romantik komedi diyor ama bence çok sıkıcı bir filmdi ve aşırı tahmin edilebilirdi. Ha bir de bir adam var kaplumbağa suratlı. O adamı Japonca kursumda hocamın izlettiği eğitim videolarından tanıyorum. Görünce çok şaşırdım. 

4 yorum:

Handan dedi ki...

Animeler daha keyifli herhalde, bizimkiler oradan kaptılar bayağı japonca :)

MAVİANNE dedi ki...

jAPONCA KONUŞURKEN SESLERİ müzik gibi gelir bana
bir ahengi vardır
zor değil mi japonca?
sevgiler

Elif Ayvaz dedi ki...

æHandan, ya anime de sevemiyorum nedense ben. Oysa Ali çok izliyor anime.
Ama animeler daha çok kelime öğrenmek için iyi. Filmler de günlük cümle kalıplarını duymak için iyi.

Elif Ayvaz dedi ki...

@mavianne zor japonca ama bence yabancı bir dil öğrenmek zor. Yani yabancı sonuçta. :))