5 Ocak 2013 Cumartesi

Gezdim, Gördüm – Doğanbey Köyü


Bu köydeki evlerde eski Rum evleriydi ve ben bunlara aşık oldum resmen. Benim çocukluğumdan beri hayalimde olan taş evlerdendi hepsi ve her birinin ayrı ayrı, değişik değişik mimarileri vardı.
Ayrıca çevredeki çiçekler de ayrı güzeldi. 




Bu evin içinden çok güzel, çok değişik müzikler geliyordu. ayrıca bu cam ve aşağıdaki kapı fotoğrafı çok güzel bence. İçeride bir avlu var. Üstteki de tam hali.









Buradaki teyze yaklaşık 30 tane kediye bakıyormuş. Kediye alerjim olduğu için çok yaklaşamadım. Çok sevimli bir kadındı. Ayrıca bir tiyatro oyuncumuza benzettim ama sormaya da çekindim. Eşi de Türkiye'ye bilgisayar ve bilgisayar dersini ilk getiren kişiymiş. Hatta evlerine giderken bir evi görsterdiler. Rahmi Koç'un eviymiş. Ne kadar doğru bilemiyorum doğrusu. :)


Gezdim, gördüm bu kadar. Yazmaya başlarken bu kadar çok olacağını düşünmemiştim ama seriye dönüştü resmen. Tekrar güzel yerler görebilmek dileğiyle. 


4 yorum:

GarkunY dedi ki...

kapı harikaymış

Elif Ayvaz dedi ki...

Di mi?! :)

dersaadet dedi ki...

Bir gün emekli olursak hayatımın geri kalanını bunun gibi evlerde bahçemde sebzemi yetiştirerek geçirmek istiyorum:))

Elif Ayvaz dedi ki...

Benim de en büyük hayalim böyle bir eve sahip olmak. Zaten müstakil, bahçeli bir evde büyüdüğümden hiç bana göre değil apartman dairelerinde yaşamak. Alışamadım gitti zaten. Mesleğe başlayınca yemeyip içmeyip para biriktirip alacağım kendime güzel bahçeli bir taş ev. :))