10 Ağustos 2011 Çarşamba

Bir Buluşma


          Pazartesi günü Aziz Yavuzdoğan geldi Balıkesir’e. Aslında Altınoluk’a gelmiş. İstanbul’a dönerken Balıkesir’e de uğradı. Sonunda görüşebildik. Yanında arkadaşı da vardı. Akdağ Saydut. O da Aziz Bey gibi bir karikatürist. Kendisini ismen biliyordum ama yeni tanışma şerefine eriştim.
         Gerçi kendisi biraz gergindi. Ya da bana öyle geldi, bilmiyorum. Ya da o sabırsızlandıkça ben gerildim. Evet, bu kısmı doğru. Yola çıktığında durmak istemiyormuş, bir an önce gideceği yere varmak istiyormuş. Öyle dedi kendisi.
         Aziz Beyle Facebookta tanışmıştık. İkinci dönem başında İstanbul’a gittiğimde Karikatürcüler Derneği’ne uğra demişti ama ben bir türlü ayarlayıp gidememiştim. Sanaldan ve telefondan görüşüyorduk ama ilk kez yüzyüze geldik. Bence çok güzel bir buluşmaydı. Gerçi yarım saat falan kaldılar ama olsun. 5 – 13 Eylül arası Altınoluk’ta sergi açacakmış. Beni de davet etti. Gitmeyi çok istiyorum ama bakalım. Daha önceki sergilerinde hep bir engel çıkmıştı. Umarım yine öyle olmaz.
         Bu arada Aziz Bey’in temmuz başında bir şiir kitabı çıktı. İsmi Tin ve Ten. Bana imzalayıp gönderecekti. Ama bir türlü fırsat bulamadığını söyledi konuşurken. Yine de yanındaki kitaplardan birini benim için imzaladı sağolsun. Sonra bir tane de arkadaşım için imzalattım. ;)
         Güya fotoğraf da çekecektim. Makinamı da götürmüştüm yanımda ama konuşurken unuttum gitti. ;( Tabii bunda biraz da Akdağ Bey’in etkisi var. O kadar çok acele etti ki…
         Fotoğraf yok madem google amcamızdan aldıklarımla idare edin.
         Aziz Yavuzdoğan
ve Akdağ Saydut 



         Bu da Aziz Yavuzdoğan’ın adıma imzası. ;)