28 Ağustos 2011 Pazar

49 Days (49 Gün)


Şimdi size bitirebildiğim tek diziyi tanıtacağım. Geçen yaz bir sürü dizi izliyordum televizyondan ama yurtta yoktu TV. Olsa bile başına geçip izleyebileceğimi hayal bile etmezdim herhalde. 100 kız bir aradayken ortam bir program nasıl bulunabilir ki zaten. O yüzden diğer dizilerim hep yarım kaldı. Sadece bunu bitirme şerefine erişebildim. Bunu Kore manyağı kuzenim vermişti bana. İzlemeye başladım ve daha ilk bölümden çok sevdim.
Ayrıca bu izlediğim ilk Kore dizisi.

Yönetmeni So Young Kwang, senaryosunu ise So Hyeon-kyeong yazmış. Türü fantastik, romantik diye geçiyor.
Oyuncu kadrosu ise genel itibariyle şöyle:
Jo Hyeon-Jae: Han-Kang
Lee Yo-Won: Song Lee-Kyung
Jeong Il-Woo: Ruh Bekçisi
Nam Gyu-Ri: Shin Ji-Hyun
Bae Su-Bin: Shin Ji-Hyun’un Nişanlısı

Konusu ise şöyle: Shin Ji-Hyun sevimli, saf ve hayat üzerinde kesin iddiası olmayan yüzeysel bir kadındır. Her şeyin pozitif yanını gören bu kadının çevresinde pek çok insan vardır. Nişanlısı ile evlenme planları yaparken bir trafik kazasında ağır bir şekilde yaralanarak komaya girer. Ruh bekçisi ona 49 günlük son bir şans sayılabilecek bir ömür verir. Ancak bunun tek şartı 49 gün içinde kendini gerçek anlamda sevebilecek üç kişiyi bulmaktır. Bunu işareti ise saf gözyaşı damlalarıdır. Shin Ji-Hyun’a Song Lee-Kyung’un bedeni verilir bu 49 gün için. Böylece macera da başlamış olur. Ji-Hyun, Lee-Kyung’un bedenindeyken arkasından çevrilen dolapları da bir bir öğrenir. Kötü kadın ve adam var tabii işin içinde hem de en yakın arkadaşı ve nişanlısı.
Karakterler:












Han Kang (Jo Hyun Jae): Ji Hyun’un arkadaşı ve ilk aşkı. Mimar. Kang Min-Ho’nun (Ji Hyun’un nişanlısı) kardeşi olarak nitelendirdiği arkadaşı aynı zamanda. Ji Hyun ile bir dönem aynı okula gitmişler. Yalnız, karamsar, soğuk bir karakteri var. Genç yaşta ailesini kaybetmiş ve aile ilgisinden yoksun büyümüş.










Song Yi Kyung (Lee Yo Won): Ji Hyun’un bedenini kullandığı kişi. İlerde Ji Hyun’un kardeşi olduğunu öğrenecek. Üniversite eğitimi almış hatta çok iyi yerlerde çalışmış. Kötü kader ona hayatında hiç beklemediği sürprizler yapar ve bütünüyle yaşamdan kopar. İnsanlardan izole bir hayat sürmeye başlar.












Shin Ji Hyun (Nam Gyu Ri): Nişanlısıyla evlenme planları yaparken bir trafik kazası sonucu komaya girer. Zengin, neşeli ve el bebek gül bebek büyütülmüş bir kızdır. Saftır ve ne olursa olsun hayata bardağın dolu tarafından bakmayı sever. İnsanlara gereğinden çok değer verir. Ailesinin tek kızı; daha sonra kaybolan kardeşi de ortaya çıkacak. Ruh bekçisi ona kendini gerçekten seven üç kişiyi bulması için 49 gün süre tanır.













Song Yi Soo (Jung Il Woo): Ruh bekçisi. Ölümden sonra ruhların yollarını bulmaları için onlara rehberlik eder. Biraz itici bir tip. Bunun yanında oldukça dürüst ve beste yapıyor. Ölmeden önce Song Yi Kyung’un sevgilisiydi.






















Kang Min Ho (Bae Soo Bin): Ji Hyun’un nişanlısı. Dizinin kötü adamı. Seoul Üniversitesinden mezun olmuş ve Amerika ile bağlantısı var. Zor bir çocukluk geçirmiştir. Ancak azmi sayesinde üstesinden gelmiştir. Tabii bu görünüşte. İçinde kocaman bir öfke var.

         




















 Shin Eun Jung (Seo Ji Hye): Ji Hyun’un en yakın arkadaşı. Ji Hyun’un babasının şirketinde sekreter olarak çalışmaktadır. Zeki ve bencildir. Dizinin kötü kadını aynı zamanda. Ayrıca kültürlü. Kendi arzusuna kavuşmak için aşkı kullanmaktan çekinmez. Tam bir buz kalıbı. Ji Hyun’un nişanlısıyla ilişkisi var. 
           Güzel ve izlenilebilir bir dizi. Tavsiye ederim.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

izleyeceğim sıradaki dizilerden,

BG dedi ki...

İlgimi çekti. Şu Friends dizisini bir bitireyim de (:

Elif Ayvaz dedi ki...

O nasıl, güzel mi?

BG dedi ki...

How I Met Your Mother için ölenler var ya... Friends'i izleseler lanet okurlar (:

Arkadaşlık ve ilişkiler üzerine güzel bir dizi. Karakterler harika, olaylar da...

Elif Ayvaz dedi ki...

Onu da izleyeceğim o zaman. :))