25 Temmuz 2011 Pazartesi

Çek Bakalım


ATV ekranlarında ekrana gelen "Çek Bakalım" dün gece ilk bölümüyle yayınlandı. Kısa film izlemeyi çok sevdiğimden bu yarışmayı merak ettim, tabii bir de Okan Bayülgen var diye de merak ettim. :P Severim kendisini.
Hıncal Uluç, Okan Bayülgen ve Hülya Avşar’dan oluşan bir jürisi var. Hıncal Amca’nın orada ne işi var pek anlamış değilim aslında. Adam bayıla yayıla izliyor her şeyi. Uyuyup kalacak diye korkuyorum vallahi. :P
‘Gençler ya da kendini genç hissedenler, senaryosunu yazacak, oyuncu kadrosunu kuracak, filmini çekecek, milyonlar onları izleyecek...’ diye yazıyor tanıtım yazısında, hatta amatör yönetmenler, kameramanlar için bir fırsat olduğunu söylüyorlar ama dün gece gayet de profesyoneller de geldi, katıldı yarışmaya. Yani aslında belli bir çevrede tanınan adamlar bunlar. Bu program sayesinde de bilmeyenlere de kendilerini de duyurmuş oldular. Okan, seve seve reklamcı rolünü üstlenmiş oldu sanırım.

         Ben en Çok Fabrika ve Topaç isimli çalışmaları beğendim. Özellikle Topaç’ı. Engelli vatandaşlarımızın da engellerini aşabileceği yönünde bir kısa fildi ve bence çok güzel, çok başarılıydı.

         Fabrika ise Hıncal Uluç’un ‘Bizim bir mısır fabrikasıyla anlaşmamız lazım.’ Cümlesi üzerine kurulmuş bir fim. 


3 yorum:

Erdi Karadeniz dedi ki...

Bende bunun hakkında yazıyodum :)
film ve kısa film meraklısı olarak sabırsızlıkla beklemiştim bu yarışmayı :D

Elif Ayvaz dedi ki...

Ben de. :)) Geliyorum hemen bloguna.

Erdi Karadeniz dedi ki...

Gel gel...
Arada bi uğra :)