2 Eylül 2013 Pazartesi

Eylül

      


         Yürümeyi çok severim ben. Üzgünken, mutluyken, canım sıkkınken… Özellikle de sinirliyken… :) (Kimseyi kırmak istemediğimden hemen oradan uzaklaşıp sakinleşinceye kadar yürürüm, saatler sürebiliyor bazen ama.)

         Bu sabah uyandığımda kendime şöyle bir baktım. Son zamanlarda –hatta son 3 yıldır- feci halde kilo aldım ben. Tamam hiç zayıf olmadım, hep kiloluydum da şu anki durum bambaşka. Yuvarlandığımı hissediyorum resmen. İşte bu sabah uyandığımda kendime baktığımda da “Elif, ne iğrenç oldun sen ya?!” dedim ve egzersiz yapmaya başladım. Sonra –yine- evde burnumu bile dışarı çıkartmadan bir gün geçirdikten sonra –Kuşadası çok sıcak, ve ben güneşi hiç sevmem- saat 18:30 civarı birden kendi kendime gaza geldim. Eşortmanlarımı giydim ve sokağa fırladım. Evimin iki alt sokağında stadyum var benim. Oraya gittim hemen. Bir saat boyunca yürüdüm, yürüdüm, yürüdüm.
         Stadyum ne kalabalık oluyor arkadaş akşam üzerleri. Amcalar, teyzeler, abiler, ablalar, bir takımda oynadıklarını düşündüğüm güzel liseli kızlar… Genelde yürüyüş yapıyorlar. Arada koşan da çıkıyor aralarında.
         Bu arada yürürken düşündüm tabii. En çok bunu seviyorum işte. :) Yazmakta olduğum kitabı düşündüm. Niye bir türlü istediğim gibi olmadığını, bu kitabı yazmanın neden bu kadar zor olduğunu, neden yeniden ve yeniden başa sardığımı, yazmazsam nasıl içimde patlayacağını, yazarsam nası kurtulacağımı… Bir sürü şey işte.
         Şu an saat 1:59 olsa da, çoktan 2 Eylüle geçmiş olsak da bunun 1 Eylülün sihri olduğunu düşünüyorum. Eylülü çok severim. Her taraf renkli yaprak dolsun, evet.
         Başladım da inşallah devamını getirebilirim. Bakalım yarın gidecek miyim stadyuma?! Çok üşengecim bu konuda ya. Hele ki dışarıdan geldiysem mümkün değil bir daha dışarı çıkmam. Hiçbir kuvvet çıkartamaz hatta. Bakalım. Yaşayıp göreceğim ama bu vücudu gördükçe stadyumda yatasım geliyor, orası ayrı.

         Nedense Eylül ayı benim için yılbaşı gibidir. Ben bu ayda yeni kararlar almayı ve uygulamayı seviyorum. İlk kararım spordu ve bugünlük hayata geçirdim. Darısı yarının başına.
         Ah, yürümek ve eylül çok güzel. :)

        Not: Fotoğraf İzmir Karşıyaka'da bir yürüyüşümüz sırasında çekildi. 




2 yorum:

Handan dedi ki...

Eylül güzeldir, yürüyüş iyidir :)

Elif Ayvaz dedi ki...

Aynen, evet. :)