8 Ekim 2012 Pazartesi

Ev Sorunu - 2



Bir süre önce burada ev aradığımdan bahsetmiştim. Hatta tam da şu yukarıdaki fotoğraftaki gibi bir ev de bulmuştum kendime. Tuttuktan sonra caydım ama çünkü okula gitmek için iki araç değiştirmem gerekiyordu ve hem yol çok uzak hem de daha pahalıya mâl olacaktı bana. Vazgeçtim ben de.
Her ne kadar arayışlarımı yavaşlatmış olsamda tam olarak kesmemiştim. Yine aramaya devam ediyordum. Sonra ev arkadaşımdan bir mesaj aldım. Ev sahibi hemen evi boşaltmamızı istemiş. Çünkü kendisi başka bir şehirdeki evini buraya taşıyacakmış. Aslında sözleşmemiz vardı ama eğer ev sahibi kendisi taşınıyorsa eve bir şey yapamıyormuşuz.
Neyse ki ben o mesajı aldığım gün bir ev bulmuştum ve ertesi gün evi görmeye gidecektim. Gittim de. 2 + 1 bir evdi bu. Biraz uzak olsa da merkeze ve okula hem kirası uygundu hem de önünden okula giden araç geçiyordu ki benim için en önemli şey de buydu. İçime de sindi ev. Kiraladım ben de. Bir yıllık sözleşme yaptık.
Yani ben bu evi geçen hafta cumartesi günü tuttum. Asıl ev sahibim Almanya’da yaşıyormuş ama onu vekâleten işlerini yürüten damadı İzmir’de yaşıyor. Cuma günü geldi zor da olsa elektrik -  su işlerini hallettik. Daha önceki kiracı kaçak elektrik kullanmış. Bunu çözmek zor oldu. Benimle ilgisi olmasa da bu olayın işimin gecikmesine neden olduğu aşikâr.  Neyse ki bir günde çözüldü de ben de temizliğe başlayabildim.
Dün başladım temizliğe, elektrik neyse de su olmayınca o da sarktı haliyle. Tek başıma yapıyorum temizliği ne yazık ki. Bugün de gittim ama bitiremedim daha. :( Salon ve balkon kaldı yalnızca. İki odam, banyom, mutfağım harika oldu ama ben de bittim. Çok yorgunum. Her kemiğim ayrı ayrı ağrıyor. Maalesef yarın da okul var. :(

2 yorum:

EkremBay. dedi ki...

e o zaman güle güle otur

Elif Ayvaz dedi ki...

Teşekkür ederim EkremBay. :)