1 Aralık 2013 Pazar

Yemek Yapma Çabaları

         
         Aslında fırında yemek yapma çalışmaları demek daha doğru olurdu yazının başlığına. Yoksa yemek yapmayı biliyorum. :) Yine de internetten tarif bulup denemeyi de çok seviyorum.


         Fırınım yoktu daha önce. Ama artık var ve ben de fırında bir şeyler deniyorum ara ara. Fırınım geldiğinde ilk denediğim şey bu kolay ekmek pizzalardı. Yapımı çok kolay. Ekmeklerin üzerine istediğinizi koyup fırına sürüyorsunuz, hepsi bu. Kahvaltı aşığı ben için çok güzel bir şey bu. :)


         İkinci kez de bir kaşarlı karnabahar denemem oldu ki bunu da çok sevdim. Karnabaharları tepsiye dizdim. (Ben haşlamadım ama haşlayıp da yapanlar da varmış.) Üzerine de beşamel sos döktüm. Böyle bir 20 dakika falan pişti. Sonra da üzerine rendelenmiş kaşar koydum. Kaşarlar kızarıncaya kadar kaldı fırında. Sonuç; çok lezzetliydi.



         Son denemem de geçen gün oldu. Herkes yapıyordur herhalde bu patatesli tavuklu yemeği. Lezzetli olmuştu ama bir sonraki sefere incik falan kullanacağım. Butla büyük oluyor. (Tariflerde genelde but dediği için öyle almıştım.)
         Öğrenci halime bu kadar oluyor şimdilik. :)

6 yorum:

Handan dedi ki...

Butları patates, havuç, sarımsakla birlikte fırın poşetine atıp pişirebilirsin:-) Hem pratik, hem lezzetli hem de içi de çabuk pişer.

We are the Hippies dedi ki...

İlk fotoğraftakiden A. kahvaltı için hazırlıyor genelde ... Güzel oluyor, akıyor :D

Gülay Akbal dedi ki...

Handan hanımın yorumuna katılıyorum. Tavuk gibi ürünleri fırın poşetinde yaparsan hem pişme süreleri azalır hemde çok daha lezzetli olur :)
Ama hepsi çok güzel görünüyor.
Özellikle karnıbaharı en kısa zamanda deneyeceğim...

Elif Ayvaz dedi ki...

Fırın poşetini annem de söyledi. İlk fırsatta deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Elif Ayvaz dedi ki...

Ye Jades, ben de kahvaltı için hazırladım ya, bakma yemek başlığı altına koyduğuma. :)

Elif Ayvaz dedi ki...

gülay Cansever, karnıbaharı kızarmış pek sevmiyordum ben ama bu güzel oldu baya. :)