Aslında fırında yemek yapma çalışmaları
demek daha doğru olurdu yazının başlığına. Yoksa yemek yapmayı biliyorum. :)
Yine de internetten tarif bulup denemeyi de çok seviyorum.
Fırınım yoktu daha önce. Ama artık var
ve ben de fırında bir şeyler deniyorum ara ara. Fırınım geldiğinde ilk
denediğim şey bu kolay ekmek pizzalardı. Yapımı çok kolay. Ekmeklerin üzerine
istediğinizi koyup fırına sürüyorsunuz, hepsi bu. Kahvaltı aşığı ben için çok
güzel bir şey bu. :)
İkinci kez de bir kaşarlı karnabahar denemem
oldu ki bunu da çok sevdim. Karnabaharları tepsiye dizdim. (Ben haşlamadım ama
haşlayıp da yapanlar da varmış.) Üzerine de beşamel sos döktüm. Böyle bir 20
dakika falan pişti. Sonra da üzerine rendelenmiş kaşar koydum. Kaşarlar
kızarıncaya kadar kaldı fırında. Sonuç; çok lezzetliydi.
Son denemem de geçen gün oldu. Herkes
yapıyordur herhalde bu patatesli tavuklu yemeği. Lezzetli olmuştu ama bir
sonraki sefere incik falan kullanacağım. Butla büyük oluyor. (Tariflerde
genelde but dediği için öyle almıştım.)
Öğrenci halime bu kadar oluyor şimdilik. :)
6 yorum:
Butları patates, havuç, sarımsakla birlikte fırın poşetine atıp pişirebilirsin:-) Hem pratik, hem lezzetli hem de içi de çabuk pişer.
İlk fotoğraftakiden A. kahvaltı için hazırlıyor genelde ... Güzel oluyor, akıyor :D
Handan hanımın yorumuna katılıyorum. Tavuk gibi ürünleri fırın poşetinde yaparsan hem pişme süreleri azalır hemde çok daha lezzetli olur :)
Ama hepsi çok güzel görünüyor.
Özellikle karnıbaharı en kısa zamanda deneyeceğim...
Fırın poşetini annem de söyledi. İlk fırsatta deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Ye Jades, ben de kahvaltı için hazırladım ya, bakma yemek başlığı altına koyduğuma. :)
gülay Cansever, karnıbaharı kızarmış pek sevmiyordum ben ama bu güzel oldu baya. :)
Yorum Gönder