3 Nisan 2017 Pazartesi

Mart Kitapları

         
         Merhabalar,
         Ne güzel her güne bir yazı yayınlıyordum ama bir süredir yapamıyorum bunu. Başka bir yazıda uzun uzun yazacağım olanları, hissettiklerimi. Ama bugün mart ayında okuduklarımı yazayım.
         11 kitapla ayı bitirdim. Ocak ve Şubatta dokuzar kitap okumuştum. Sayıyı aştığım için mutluyum ama bir kitap daha okuyamadığım için mutsuzum. Çünkü bir kitap daha okumuş olsaydım 1 Ocaktan beri toplam 30 kitap okumuş olacaktım. Tam sayılar daha çok hoşuma gidiyor, n’apayım. :))
         Neyse okuduğum kitaplara bakalım şimdi.

         Ah’larAğacı ve Pulbiber Mahallesi: Didem Madak’ın daha önce GraponKağıtları’nı okumuştum. Bu ayda okumak istedim ve yine çok sevdim. Hüzünlü şiirler hep.


         KaydaGeçen Metinler: Bu kitap bir Tosbağa Kitap yayını. Bir gecede okuyup bitirdim. İlk kısmında kısa yazılar, ikinci kısmında ise şiirler var.


         TanrıylaRaks Edenler: Bu kitabı ilk okumaya başladığımda anlattığı şeyler bana çok ilginç gelmişti ama sonlara doğru sinirlenmeye başladım. Her ne kadar ilginç bilgiler verse de hiçbir kaynak göstermeyişi insanda “Acaba adam uyduruyor mu?” hissi uyandırıyor ama beni asıl sinirlendiren edisyonun berbat olması ve yazım yanlışlarının ve anlatım bozukluklarının çokluğu.


         BirKadın Öyküleri: Yine bir Tosbağa Kitap yayını. İçinde benim de bir öyküm var. :) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yayınlandı. Tosbağa Kitap’ın sitesinden ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz.


         EskiDünya Seyahatnamesi: İlber Ortaylı’yı çok sevsem de hiçbir kitabını okumamıştım. Tanışma kitabım oldu. Bir ara diğer kitaplarını da okuyacağım.


         OrmandanGelen Ses: Jack London’un kitaplarını çok seviyorum. Canım London okumak isteyince okudum.


         YalnızKadınların 41 Kuralı: Bazen canım bir gecede bir kitap okuyup bitirmek istiyor. Yani ciklet kitap diye tabir ettiklerimizden. Bu kitabı da nereden, nasıl edindiğimi bilmiyorum ama eğlenceli bir şeyler okurum diye okumaya başladım. Küfürler çok iticiydi. Sevmedim, bence zaman kaybıydı.


         Dante’sPeak: Her ay bir İngilizce kitap okuma hedefim var yılbaşından beri. Anca Martta okuyabildim. İşe başladım ve benden önceki kız bilgisayara bir sürü İngilizce kitap indirmiş. Onlardan biri bu da. Güzeldi. Volkanları severim zaten.


         MerhabaAnadolu: Balıkçı’yı severim hem de çok. Kendisi rehberanların babasıdır. Kitaplarının hepsini toplamaya ve okumaya çalışıyorum. Bundan sonra her ay bir kitabını okumak istiyorum.


         YazıOdasında Yolculuklar: nedense deneme kitabıdır deyip yıllarca okumayı ertelediğim bir kitaptı Yazı Odasında Yolculuklar. Ama bir romanmış meğer. İlginçti, severek okudum.
         İşte benim Mart ayında okuduğum kitaplar bunlardı. Kayda Geçen Metinler, Bir Kadın Öyküleri, Yalnız Kadınların 41 Kuralı ve Dante’s Peak’ı e-kitap olarak okudum. Bu arada kitap isimlerine tıklayarak detaylı yorumlarıma ulaşabilirsiniz.
         İnstagramda okuduğum ve uzun zamandır kitaplığımda bekleyen kitapları #kitaplarkitaplıkbeklemesin etiketiyle paylaşıyorum. İnstagram kullanıcı adım: @elif_ayvaz

         Siz neler okudunuz? Ortak kitabımız var mı?

2 yorum:

rengarenkyakamoz dedi ki...

Kısa kısa kitap notların çok hoşuma gitti ben de kaydettim :) ve ben de kitaplığımı bitirmeye çalışıyorum yeni istediklerimi alabilmek için :) Bir de Didem Madak şiirlerini çok severim ❤

Elif Ayvaz dedi ki...

Teşekkür ederim@rengarenkyakamoz :)

Ya ama benim kitaplıktakiler bitmiyor. Almak istediğim de çok kitap var. Ne olacak böyle hiç bilmiyorum.

Didem Madak candır. Ne yazık ki erken kaybettik.